Bokföra milersättning

Bokföra milersättning är ett måste.

Med smidiga onlineverktyg från Autolog.se får du en bra överblick på din milersättning.

Enkel bokföring i vardagen!

Prova vår professionella körjournal i dag

Bokföra milersättning

Bokföra milersättning egen bil

Använder du din egen bil i tjänsten eller har du en enskild firma där du ibland måste använda din bil för tjänsteuppdrag? Oavsett så behöver du bokföra milersättning för att din bokföring ska vara komplett och att underlaget till din deklaration ska stämma. Kom ihåg att alltid bokföra dina körsträckor som är arbetsrelaterade och som har inverkan på den milersättning som du erhåller.

Korrekt bokföring signalerar ordning och reda

Livet som arbetsgivare och som egenföretagare kan många gånger underlättas rejält om man använder sig av de rätta verktygen som finns att tillgå. Med rätt arbetssätt minskar också tidstjuvarna, och det blir aldrig något tvivel om ersättningar och dokumentation. Fördelarna med att implementera elektroniska körverktyg är bland annat:

 • Körsträckorna loggas korrekt.
 • Den faktiska milersättningen blir uppenbar.
 • Bokföringen blir komplett med rätt inmatade data.
 • Användarvänligt verktyg som är lätt att installera.

Håll din bokföring korrekt uppdaterad. Använd elektronisk körjournal från Autolog.

Att bokföra milersättning enskild firma

Det finns flertalet regler att hålla reda på när det gäller milersättning och andra bilrelaterade avdrag som får/inte får göras när man använder sin bil i tjänsten. Det är Skatteverket som är ansvarig för dessa regler och vilken data som måste redovisas till dem vid deklaration. Här är några saker som du bör tänka på när du använder bilen i jobbet.

 • Du ska alltid ange hur mycket du använt din bil i tjänsten och hur mycket ersättning du erhållit från exempelvis uppdragsgivare och/eller arbetsgivare.
 • Om du helt eller delvis blivit kompenserad med milersättning från kund/arbetsgivare ska detta framgå av bokföringen då man inte har rätt att göra avdrag för kompenserad milersättning.
 • Digital körjournal underlättar för all administration som rör milersättning.
 • Korrekt löpande bokföring om milersättning underlättar vid deklaration vid årets slut.
 • Kompenserad milersättning syns tydligt i bokföringen.

 

Regelbunden bokföring är A och O

Skjut inte upp det som du kan göra idag tills imorgon. Det är lätt hänt att pappers- och kvittohögarna växer på bordet och tillslut blir administrationen övermäktig. Gör det lätt för dig som har enskild firma eller som är företagare och använd elektroniska körjournaler. Detta underlättar företagets bokföring snabbt och smidigt och administration blir med några klick helt papperslös. Du gör smarta tidsvinster och kan vara säker på att uppgifter som att bokföra milersättning endast tar en bråkdel av din arbetstid. Kom igång redan idag!

Ta kontakt med oss

Använder du bilen i tjänsten? Om svaret är ”ja”, ska du ta kontakt med oss på Autolog. Vi har det ditt företag behöver för att rationalisera och effektivisera administrativa uppgifter. Vi finns på tlf. +46 709-842 689 och mejladress info@autolog.se

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

 • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
 • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
 • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest