Använd smart körjournal mall

Få en komplett godkänd körjournal direkt i din telefon eller webbläsare utan krångel.

Med våra smarta funktioner och automatik slipper du arbetet med papper och penna samt riskera en kostsam skatterevision i efterhand.

Prova vår professionella körjournal i dag

Autolog körjournal

Oplev fordelene ved en elektronisk kørebog med gps

Nu kan du komma bort från tråkigt pappersarbete och använda Autolog för smidig administrering av din körjournal. Om du använder bilen i ditt arbete är det oerhört viktigt att föra en körjournal och tacksamt nog finns det en körjournal mall gratis. Ladda ner din körjournal i Excel och få en klar överblick över dina och kollegornas körsträckor.

Många fördelar med Excel som körjournal

Excel är ett av de vanligaste mjukvaruprogrammen och har en rad smarta funktioner som kommer väl till användning vid registrering av körsträckor:

 • Tydliga kolumner som ger en klar överblick.
 • Filtrera på dina körsträckor och se din sammanlagda körsträcka för exempelvis månad, kvartal eller årsvis.
 • Lätt att använda och tidsbesparande.
 • Undvik svårtolkad handstil; du ser lätt antalet kilometer, exempelvis 33 km förväxlas inte med 38 km.
 • Använd smarta kartfunktioner till att beräkna din körsträcka.

Ladda ner körjournalen här.

Skatteverket ställer krav på körjournalen

Som företagare är du skyldig att upprätta och föra körjournal. Skatteverket kräver enligt lag att alla som använder bil i arbetet redovisar bland annat körsträcka och drivmedelskostnader. Tänk på att inkludera följande i din körjournal:

 • Fordonets mätarställning vid resans början och slut.
 • Körsträckans totala längd.
 • Påfyllning av drivmedel. Här ska även antecknas om allt drivmedel ska användas i tjänsten eller om viss del av kostnaden ska reduceras om bilen även används för privat bruk.
 • Syftet med resan (exempelvis kundmöte, inköp av varor, tjänsteresa för att delta i en konferens etc.).
 • Bilens mätarställning vid årets början samt slut ska registreras i körjournalen.

Körjournalen är ett viktigt dokument för företagets bokföring och ska alltid bokföras kontinuerligt för att undgå att körsträckor eller köp av drivmedel missas.

Vi erbjuder gratis elektronisk version av körjournal mall

Utnyttja teknikens alla fördelar och lägg din mall körjournal i en molnbaserad lösning och du har därmed åtkomst till din körjournal vart du än befinner dig. Logga din körsträcka direkt i mobilen eller uppdatera dagens tjänsteresa i din laptop – på samma dokument. Fördelen är att du även kan logga flera bilar i samma körjournal, så för dig som är ansvarig över firmans tjänstebilar ser direkt hur långt de gått, hur ofta de används, kostnader för drivmedel och parkering. En körjournal i Excel är ett användarvänligt och tidsbesparande arbetsverktyg som kan administreras av en eller av flera och som ger en tydlig bild på kostnader och körsträckor. Det har aldrig varit enklare att hålla kolla på kilometrarna.

Starta din nya körjournal redan i dag – fylla in vår online formulär!

Hör av dig till oss

Kontakta oss redan idag och få mer information om vår gratis körjournal mall Excel. Du når oss på tlf. +46 709-842 689 eller på mejladressen info@autolog.se.

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

 • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
 • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
 • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest