Körjournal

Få en komplett godkänd körjournal direkt i din telefon eller webbläsare utan krångel.

Med våra smarta funktioner och automatik slipper du arbetet med papper och penna samt riskera en kostsam skatterevision i efterhand.

Prova vår professionella körjournal i dag

Autolog körjournal

Upplev fördelarne med en elektronisk körjournal med GPS

En elektronisk körjournal med gps får ström via bilens strömförsörjning. Därför har man inte problem med att komma ihåg att sätta på den eller att den gå ur ström. Till Autolog körjournalen följer där en gps körjournal, som är monteras i bilens OBD-port. Fördelarna med denna typ av gps-körjournal är att du både kan ansluta och avmontera enheten själv. En elektronisk körjournal med gps är den mest tillförlitliga lösning. Lösningen rekommenderas för dem som inte vill oroa sig för kör redovisningen och vara säkra på, alla rutter loggas.

Vad behövs för att få din körjournal godkänt av Skatteverket?

Många känner inte till vilka krav, som måste ingå i körjournalen, så att den kommer till mötes med Skatteverkets regler. Detta kan leda till skattesmäll både för dig som anställd och för din arbetsgivare om dessa regler inte följs.

Är du en av dem, som får skattefri milersättning från din arbetsgivare, så är här en översikt över de grundläggande regler. Det är allt som krävs för att få din körjournal godkänt av Skatteverket.
Skatt rekommenderar i allmänhet att du registrerar din körning med körjournal eller kör anteckningar.

I körjournalen/ kör-anteckningar ska du ange:

• Namn, adress, id-nr. eller arbetsnr.
• Datum och mätarställning vid resans start, samt varifrån resan började
• Ärende samt vilka företag/platser/kontaktpersoner som besökts (exkl. privata resor)
• Antal kilometer
• Mätarställning vid början av året
• Mätarställning vid årets slut

Din arbetsgivare är skyldig att verifiera att all information stämmer. Detta kan göras till exempel genom underskrift eller stämpel i körjournalen.

Den kontroll som arbetsgivaren måste utföra omfattar:

• Resans ändamål
• Resans mål med eventuelle delmål
• Datum och mätarställning vid resans start, samt varifrån resan började
• Antal körda kilometer
• Uträkning efter gällande satser
• Samt att resan är i den anställdas eget fordon

Prova vår godkända elektroniska körjournal i dag

Hos Autolog tror vi på enkla och lätta lösningar, som gör det lätt för våra kunder. Därför är vår körjournal uttänkt, att det måste vara en intuitiv design, som gör det enkelt att navigera runt i.

Vi betjänar mer än 80.000 användare – och du kan enkelt bli en av dem. Du kan beställa en elektronisk körjournal i dag och uppleva fördelarna med en lätt körjournal som registrerar alla dina privata och affärsresor helt av sig själv.

Har du frågor angående vår körjournal, paketlösningar eller något helt tredje, är du välkommen till att kontakta oss på tlf. +46 709-842 689. Du kan också skriva till oss, genom att fylla in vår online formulär.

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

  • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
  • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
  • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest