Milersättning bil

Milersättning bil är lätt att hålla koll på med smarta verktyg från Autolog.

Logga körsträckor och drivmedel och du får alltid rätt ersättning. Skaffa redan idag!

 

Prova vår professionella körjournal i dag

Håll koll på din milersättning bil

Byt milersättning blankett mot enkelt verktyg

Allt som kan förenkla vardagen är ett steg i rätt riktning och genom att slippa att fylla i en blankett varje gång du använt bilen i tjänsten så har du vunnit mycket tid. Autolog har det perfekta verktyget för att logga din milersättning oavsett vilket drivmedel eller fordon du använder.

Så här får du rätt milersättning bil:

  • Logga alla dina körsträckor.
  • Använder du din privata bil i tjänsten får du högre milersättning jämfört med förmånsbil.
  • Ange drivmedel – olika drivmedel ger olika milersättning.
  • Milersättning diesel är något lägre än för bensin och etanol.

Skapa en lätt överblick över hur mycket milersättning du är berättigad till. Fylla in vår online formulär.

Milersättning byggnads regler skiljer sig

Skatteverket har utförliga regler för vad som gäller för milersättning och från vilket belopp som milersättningen är avdragsgill. Reglerna utvärderas och uppdateras årsvis så det är bra att hålla sig uppdaterad med reglerna. Milersättning byggnads kan skilja sig lite om du t.ex. kopplar ett släp efter din bil. Då kan du bli berättigad till högre ersättning om avtal om detta finns.

Har du lång resväg till jobbet och har en vanlig anställning? Det finns flera kriterier som måste uppfyllas för att du som privatperson ska få milersättning bil:

  • 5 kilometer är minimum avstånd mellan din arbetsplats och bostad för att du ska kunna få ersättning. Dessutom behöver du…
  • …vinna minst 2 timmar i tid jämfört med om du skulle valt att åka kollektivt och dessutom…
  • …måste du själv betala dina drivmedelskostnader upp till 11.000 kr och summan som överstiger detta belopp kan du göra avdrag för i din deklaration.

Så, både företagare och privatpersoner är väl betjänta av en mall som loggar all milersättning. Med smarta verktyg blir det aldrig någon konfundering om vad som är rätt eller fel. Ta chansen att logga alla dina körsträckor och känn dig säker på att du får rätt milersättning.

Inkludera milersättning i företagets bokföring 

Är du också orolig för att bokföringen ska bli rörig när du använder bilen i tjänsten eller har du många tjänstebilar att hålla koll på?

Med en smart funktion att hålla koll på milersättningen så vet du precis dina in- och utgifter för drivmedel. All milersättning du får in i företaget ska också bokföras och blir en inkomst till företaget, så missa inte viktig milersättning bokföring. Ladda ner vårt provpaket gratis och se alla våra nyheter som kan få dig att spara pengar! Kom igång idag!

Ta kontakt med oss

När du är ute efter smarta lösningar för ditt företag som använder bilen i tjänsten är det oss på Autolog som du ska kontakta. Vi finns på tlf. +46 709-842 689 och mejladress info@autolog.se

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

  • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
  • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
  • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest