Milersättning egen bil

Håll koll på milersättning egen bil.

Med smidiga elektroniska verktyg undviker du tvivel och får garanterat rätt ersättning.

Autolog underlättar din bokföring!

Prova vår professionella körjournal i dag

Milersättning egen bil

Milersättning egen bil i tjänsten

Ibland händer det att man behöver använda sin bil i tjänsten och då är det viktigt att hålla koll på vilka mil som körs privat och vilka mil som din arbetsgivare eller egna firma ska betala. För att underlätta administrationen finns det ett superenkelt verktyg från Autolog.se. Med detta inkopplat i din bil blir alla dina körsträckor registrerade och du kan enkelt urskilja vilka kilometrar som du ska ersättas för.

Håll ordning på dina kilometer

Det finns många tillfällen som automatiserade verktyg underlättar arbetsdagen och en elektronisk körjournal är ett av dem. Här får du en lättöverskådlig vy över alla dina körsträckor som du kan använda vid rapportering till din arbetsgivare och som bokföringsunderlag till ditt eget företag. Milersättning för egen bil underlättar bland annat:

 • Alla körsträckor loggas korrekt.
 • Det blir lätt att särskilja privata och tjänsteresor från varandra.
 • Underlaget i körjournalen är anpassat till bokföringens krav.
 • Lätt att installera – Plug’n Drive.

När du behöver hålla koll på milersättning privatbil hittar du förmånliga tjänster hos Autolog.se. 

Bokföra milersättning privat bil

Om du bedriver enskild näringsverksamhet och emellanåt behöver uträtta jobbrelaterade ärenden är det förmodligen mest ekonomiskt att använda din privata bil. Men, kom ihåg att du behöver särskilja de mil som du kör privat från jobbuppdragen och då är milersättning egen bil mall perfekt och hjälpsamt. Slipp funderingar på hur och vad du ska registrera när du använder bilen för tjänsteutövning. Alla parametrar finns i den elektronisk körjournalen och allt registreras automatiskt utan att du behöver göra något mer än att prenumerera på tjänsten och ansluta den till din bil. Här följer ytterligare några fördelar med Autolog:

 • Du får en gratis testperiod där du kan bekanta dig med den elektroniska körjournalen och upptäcka alla de fantastiska fördelarna som detta verktyg är utrustat med.
 • Körjournalen är förprogrammerad att registrera alla de uppgifter som krävs för en komplett bokföring.
 • Milersättning för egen bil blir enkelt att registrera.
 • Du slipper lägga administrativ tid på att logga körsträckor; detta sköter den elektroniska körjournalen automatiskt.
 • Du har åtkomst till din körjournal med milersättning privatbil från både mobil och din dator.
 • Välj bland olika paketlösningar; här finns allt för både enmansföretag till mindre och stora företag.

Rationalisera i ditt företag

Om vi ser oss omkring på vårt skrivbord eller tittar i kalendern så finns det saker att göra som gott och väl överstiger antalet timmar på en arbetsdag. Ta chansen och rensa upp bland alla måsten och skaffa dig automatiserade verktyg redan idag för att fria upp mer tid till ditt företag eller till din fritid. Gör som många andra runt om i världen redan har gjort och installera en elektronisk körjournal med GPS som håller koll på din milersättning privat bil. Livet blir så mycket enklare med smidiga lösningar som undanröjer alla tidstjuvar. Kom igång redan idag! 

Ta kontakt med oss

Brukar du köra med din privata bil på tjänsteärenden? Då ska du titta hit och göra dig själv en stor tjänst. Autolog.se hjälper dig att bli effektivare, ring oss på +46 709-842 689 eller skicka e-post till info@autolog.se.

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

 • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
 • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
 • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest