Milersättning skatteverket

Rätt milersättning skatteverket med exat loggning av dina körsträckor. Oberoende av drivmedel, så blir ersättningen korrekt när du kör med verktyg från Autolog.

Prova vår professionella körjournal i dag

Milersättning skatteverket

Milersättning skattefri

När du använder din privata bil i tjänsten kan du alltid begära milersättning för de körda sträckorna. I Sverige finns det ett regelverk för vad som gäller när du kräver milersättning, och detta ser lite olika ut beroende på vilken sorts bil, eller rättare sagt drivmedel du använder, men en sak är gemensam och det är; skattefri milersättning.

Håll koll på vart du kör

Att använda sin privata bil i tjänsten ställer krav på dig när du ska begära ut milersättning. Du kan enbart begära ut milersättning för körsträckor som är relaterade till tjänsten och ditt jobb. Alltså inte för privata sträckor. För att säkerställa att du anger rätt längd på körsträckorna kan du få hjälp av Autolog.se. Fördelarna med att installera en automatisk log i din bil är flera:

 • Du ser exakt hur långt du har kört.
 • Det blir aldrig några tvivel om resans längd.
 • Körjournalen registrerar den data som du behöver för din bokföring.
 • Mycket lätt att installera; bara att plugga in, sen är det klart!

Skaffa dig full kontroll över dina körsträckor med hjälp av Autolog.se. Det finns flera olika lösningar att välja bland. Läs mer här.

Milersättning skatteverket varierar

Att köra sin egen bil i tjänsten ger dig rätt till 18,50 kr/mil i milersättning enligt nuvarande regler från Skatteverket. Om du istället använder dig av en så kallad förmånsbil i tjänsten har du också rätt att kräva milersättning men denna blir då lägre än om du kör med din helt privata bil. När du kräver milersättning från körsträckor med din förmånsbil måste du även ange vilket drivmedel som du kört på. Om du kör på diesel får du lägre ersättning än om du kör på bensin, el eller etanol. Oavsett vilken typ av bil du kör, så får du många fördelar med Autolog.se när du kör tjänsteärenden:

 • Först av allt; prova dig fram och teckna dig för en provperiod hos oss.
 • Programmet som registrerar alla körsträckor finns förprogrammerat i enheten som du pluggar in.
 • Du kommer åt din elektroniska körjournal från din dator, surfplatta och mobiltelefon.
 • Det blir märkbart att du slipper ägna dig åt administrativa arbetsuppgifter som rör dina körningar.
 • För att förstå hur vi tänker, vem vi är och varför vi har skapat en elektronisk körjournal, läs mer om oss här.

Effektivisera mera

Många känner igen fenomenet att ”tiden räcker inte till”. Det är bara vi själva som kan göra något åt det, för tyvärr går det inte att få mer tid, den är lika fördelad på oss alla. Men, du kan ta bort arbetsmoment, lägga till effektiva lösningar och bygga in nya strategier i din arbetsvardag för att få mer tid över till jobbet eller att lägga på din fritid. Med en elektronisk körjournal in din standardutrustning av arbetsverktyg blir vardagen effektivare. Milersättning skatt samt andra parametrar har du alltid stenkoll på när du loggar körsträckorna automatiskt.

Hör av dig till oss

Milersättning skatteverket kan ibland vara klurigt att hålla koll på. Med vårt verktyg blir det lätt och effektivt. Autolog.se har lösningarna och du når oss på telefon +46 709-842 689 eller genom att skicka ett mejl till info@autolog.se.

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

 • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
 • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
 • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest