Vad är milersättning

Ja, det är viktigt att hålla koll på alla ersättningar.

Med smarta verktyg från Autolog kan du enkelt beräkna din milersättning!

Prova vår professionella körjournal i dag

Vad är milersättning

Milersättning till och från jobbet

Bor du långt från jobbet och behöver köra långa sträckor varje dag? Ja, då kan det tänkas att du är berättigad till milersättning för en viss sträcka och då gäller det att du vet exakt hur långt du har kört. Glöm manuella noteringar och skaffa istället smarta funktioner med hjälp av Autolog. Genom att ha full kontroll över dina körsträckor får du alla förutsättningar till att få korrekt milersättning som du är berättigad till.

Många fördelar med att använda elektroniska verktyg

Som företagare kan det hända att du får använda din privata bil till olika jobbuppdrag som du sedan måste fakturera. Fördelen med automatiserat verktyg för korrekt milersättning är:

 • Den exakta körsträckan loggas.
 • Det råder inga tvivel om när sträckan kördes.
 • Fakta från körloggen ger korrekt underlag som kan faktureras.
 • Användarvänligt verktyg för både privat- och företagsbilister.

Missa aldrig en körersättning. Läs mer om fördelarna med att fakturera milersättning här.

Vad är rimlig milersättning att fakturera?

När det gäller att beräkna milersättning finns det tydliga regler från Skatteverket på vad är milersättning och vilka avdrag milersättning som man får göra. Under 2018 får du, enligt Skatteverket, dra av 18,50 kr/mil. Det finns även andra saker att ta hänsyn till när det gäller milersättning:

 • Om du använder bil som tillhör närstående eller kör en bil som drivs med diesel så gäller andra tariffer för avdrag.
 • Om du delvis blivit kompenserad med milersättning från kund/arbetsgivare måste denna summa deklareras om du ska göra avdrag. Har du blivit kompenserad för hela summan kan du inte förvänta dig att få göra avdrag för milersättning.
 • Använd digital körjournal för att underlätta din administration.
 • Läs på om reglerna för milersättning till och från jobbet så att du får rätt ersättning.

Fakturera milersättning regelbundet

Som företagare har man oftast mycket på sitt bord och det är lätt hänt att man hamnar efter med faktureringen. Att skapa goda och fungerade rutiner är ett led i ett välstrukturerat företag. Drivmedel för körsträckor inom företaget och med privata bilar i tjänsten är en stor utgiftspost och behöver faktureras kontinuerligt så att bokföringen inte blir lidande. Fakturera milersättning regelbundet och upplev den stora fördelen med elektroniska verktyg som håller koll på körsträckor och exakta belopp.

Kom igång redan idag! 

Ta kontakt med oss och hör mer om vad är milersättning

Smarta och effektiva lösningar för ditt företag som använder bilen i tjänsten hittar du hos oss på Autolog. Vi finns på tlf. +46 709-842 689 och mejladress info@autolog.se

Så fungerar det

Autolog körjournal är ansluten till ODB-porten under instrumentpanelen. Så snart den blinkar, börjar Autolog registrera dina rutter och din körjournal. Så lätt är det.

Efter körningen genererar Autolog dina rutter och den automatiska körjournalen. Autologs auto-klassificering sätter “privat” eller “tjänst” på alla dina rutter för dig, så du behöver bara bekräfta, om allt stämmer med dina förväntningar.

Du kan installera Autolog på få sekunder. Du ska endast sätta den in i OBD-porten under instrumentpanelen.

Autolog registrerar dina kilometrar, var du än kör. Du kan använda Autologs app till att godkänna din körjournal.

Du behöver inte bekymra dig om att komma ihåg alla dina rutter. Autolog gör det hela för dig – helt auto-magiskt!

Automatisk loggning av rutterna

Du skall aldrig mer behöva bekymra dig om din körjournal. Autolog ser till att alla dina rutter blir automatiskt loggade. Dina körda kilometrar kommer aldrig någonsin mer förlora den skattefria milersättningen.

Den elektroniska körjournalen kommer med en hårdvara, som du sätter in i bilens OBD-port. Det är denna hårdvara, som registrerar alla dina rutter via GPRS. Utan att röra ett finger, så garanteras du, att alla dina rutter blir loggade.

Därefter registrerar du dig in i systemet, och så är du klar att köra. Plug ‘n’ Drive, kallar vi det.

Tillhörande Körjournal App

Tillsammans med din Autolog följer det självklart med en gratis elektronisk körjournal app. Du laddar ner den från din Play Butik (Ecofleet mobile). Så du är klar till att granska och redigera dina rutter när och var, det passar dig. Den fungerar självklart till alla typer av IOS och Android enheter. Genom vår körjournal app eller direkt i systemet kan du klara av din körjournal med få klick.

 • Först markerar du rutterna som privata eller tjänster resor.
 • Därefter godkänner du, om det stämmer genom att markera dem som utförda.
 • Så är din kör redovisning redan klar.

Därefter kan du skriva det ut eller skicka det till din revisor eller bokhållare på arbetet. Så enkelt är det.

Uppdelning av privata och tjänsteresor

I en körjournal måste det framgå vilka resor som är privata och vilka som är i tjänst. När så detta är uppdelat så kan körjournalen leva upp till Skatteverkets regler.

Du kan välja om dina körningar är privata eller i tjänst med vår körjournal-app eller direkt in i systemet. Du kan också slå ihop resorna, tex. om du hade gjort ett stopp under din körning och gärna vill ha, att resan inte ser ut som 2 utan som 1. När du är nöjd med din elektroniska körjournal, markerar du dem som utförda. Så är den klar att skrivas ut eller skickas iväg.

Automatiska satser och skatterapporter

Autolog körjournal är alltid uppdaterad med dem nyaste milersättningssatser från Skatteverket. Alla länder är anpassade till dem lokala milersättningssatser och de lokala skattereglerna. På så sätt är din körjournal för dig, så enkelt som möjligt att använda.

Din Autolog körjournal kommer dessutom med en färdig skattrapport, som du kan få automatiskt skickat in till din e-post. Du kan få systemet att skicka påminnelser ett par dagar innan, milersättningen skal överlämnas. Så du kan nu klargöra de senaste körningarna i god tid. Rapporten skal bara skrivas ut och sparas i din bokföring eller kan den skickas vidare till den relevanta mottagaren.

Ändring av rutter och manuella rutter

När man för en körjournal, har man ofta behov att redigera eller ändra sina rutter, som systemet har skapat. Det kan vara att du vill radera ett stopp vid bensinmacken eller att ändra en rutt, där man hade något privat ärende emellan.

I Autolog körjournal kan man lätt fläta ihop eller dela på sina rutter. Man kan manuellt skapa sina rutter och ändra på dem loggade rutter, så den passar med det, man har kommit överens om. Alltihopa dokumenterat, så man fortfarande kan se, hur den ursprunglig resa såg ut.

Prova vår professionella körjournal i dag

Pin It on Pinterest